Laita ruokaa suolakiven avulla Lämmitettyä suolakiveä voidaan käyttää ruokapöydässä pienten kala- tai lihapalojen valmistamiseen. Kanaa ei suositella! Suuremmille paloille suolakiveä voidaan käyttää suoraan lämmönlähteessä tai sen päällä. Suolakiveä voidaan lämmittää eri tavoin – säilyttää lämpötilan noin 20 minuuttia.
- Hiili-/kaasugrilli
Aloita suolakiven lämmittäminen matalassa lämpötilassa. 30 minuutin kuluttua lämpöä voidaan lisätä ja noin 45 minuutin kuluttua kivi on käyttövalmis. - Uuni
Suolakiveä voidaan käyttää myös uunissa, mutta sitä ei saa esilämmittää, koska on olemassa vaara, että suolakivi halkeilee. Nosta lämpö 60 °C:seen ja nosta sitten lämpötilaa 20 minuutin välein 1 tunnin ajan. Enimmäislämpötila: 220 °C. - Liesi
Voidaan käyttää vanhoilla liesillä ja myös induktioliedellä, jos käytetään ns. induktioalustaa.
Jäähdytetty suolakivi Laita suolakivi pakastimeen, ja noin 30 minuutin kuluttua se on valmis esimerkiksi carpaccion, sushin tai sashimin tarjoiluun. Myös kylmät jälkiruoat sopivat hyvin tarjoiltavaksi jäähdytetyn suolakiven päältä.
Hoito Kun suolakivi on jäähtynyt, se on huuhdeltava ja kuivattava huolellisesti. Suolan antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi puhdistusainetta ei tarvita. Puhdista suolakivi kostealla liinalla tai tarvittaessa sienellä. Liian suuri määrä vettä aiheuttaa kasvavia halkeamia kiveen, joten sitä ei saa koskaan laittaa astianpesukoneeseen. Anna suolakiven kuivua perusteellisesti ennen seuraavaa käyttöä (noin 24 h). Tiedoksi: suola sulaa 800 °C:ssa.
Vinkki – Tee itse graavilohta! Purista sokerilla ja tillillä maustettu lohifilee kahden suolakiven väliin, kääri paperiin ja säilytä kylmässä 1–3 päivää.
– Paista munia ja pekonia pöydässä!
– Älä unohda suolakiveä esittäessäsi herkullisia jälkiruokiasi! Bavarois, jäätelö ja sorbetti piristyvät kevyestä suolaisen kosketuksesta. Vieraasi ihastuvat!
Ominaisuudet
- Materiaali: Himalajan suola
- 100 % luonnollista kristallisuolaa ilman lisäaineita
- Enimmäislämpötila: 220 °C
- Kiven mitat: 30x20x3 cm
- Astian mitat: 39x20x3 cm
Himalajan suola on 100-prosenttisen luonnollinen suola, joka sisältää yhteensä noin 90 prosenttia erilaisia aineita, joita kehomme tarvitsee ja jossa on luonnollisesti alhainen jodipitoisuus, 84 erilaista mineraalia ja alkuainetta. Suolaan kohdistui äärimmäistä painetta Himalajan vuoriston muodostumisen aikana. Tämä johti täysin kiteiseen rakenteeseen. Himalajan suola on pohjimmiltaan eräänlainen merisuola, joka ei ole koskaan saastunut ja jota ei ole käsitelty, jotta sen elintärkeät komponentit eivät poistuisi.