Valmista ravintolatasoista ruokaa kotona
Sous vide -menetelmä on jo pitkään ollut ammattikokkien käytössä, mutta nykyisin se on löytänyt tiensä myös moniin kotikeittiöihin. Sous vide on ranskaa ja merkitsee suoraan käännettynä ”tyhjiössä”. Käytännössä se tarkoittaa tyhjiökypsennystä, mikä on menetelmä, jossa lihaa, kalaa, vihanneksia ja hedelmiä kypsennetään suhteellisen alhaisissa alle 100 °C:n tarkasti kontrolloiduissa lämpötiloissa tyhjiöpakattuina. Tyhjiöpakkauksen ja hitaan kypsennysprosessin ansiosta elintarvikkeiden hapettuminen vähenee ja ravinteet, kivennäisaineet, vitamiinit sekä aromit säilyvät paremmin kuin perinteisessä ruoanlaitossa. Myös lisätyt mausteet, yrtit ja suolat vaikuttavat voimakkaammin ruoan makuun. Lisäksi ruoka-aineiden oma maku korostuu paremmin. Lihasta tulee mureampaa ja vihannesten maku säilyy paremmin.
Sous vide -sirkulaattorilla valmistettava ruoka pitää ensin tyhjiöpakata erikseen hankittavalla tyhjiöpakkauslaitteella. Muussa tapauksessa mehukkuus ja maku häviävät veteen. Alhaisten lämpötilojen vuoksi Sous vide -kypsennyksessä ruokaan ei synny totutun kaltaista paistopintaa. Siksi liha täytyy paistaa nopeasti jälkikäteen pintamaun parantamiseksi. Pinta ruskistetaan Sous vide -kypsennyksen jälkeen esimerkiksi paistinpannussa tai grillissä nopeasti paistamalla. Tämä ruoanvalmistusmenetelmä on ammattikokkien käyttämä.
Tarkasti kontrolloitu kypsennyslämpötila
OBH Nordica Immersion Sous Vide Pro+ -sirkulaattori kierrättää vettä parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa säilyttämään säädetyn lämpötilan tarkasti ja tasaisesti, minkä ansiosta saat täydelliset kypsennystulokset. Jos asetat tyhjiöpakatun lihanpalan lämpötilaksi esimerkiksi 58,4 °C, kypsän lihan lämpötila on kauttaaltaan sama eli 58,4 °C.
Sous vide -eristyspallot
Eristyspallot estävät veden haihtumista ja jäähtymistä. Siksi ne pitävät omalta osaltaan veden lämpötilan tasaisena sekä vähentävät energiankulutusta kypsentämisen aikana. Eristyspallot lisätään kellumaan veden pinnalle.
OBH Nordica tarjoaa monikäyttöisiä, tehokkaita ja sopivan hintaisia kodin pienlaitteita.
Kokeile kotona 100 päivää -kampanjatuote, lue lisää www.obhnordica.fi
Tekniset tiedot
- Teho: 1 000 W
- Säädettävä lämpötila: 25 – 90 °C
- Tilavuus: 2 kg lihaa ja 20 L vettä
- Max. 72 tunnin ajastus ja automaattinen virrankatkaisu
- Mukana teline neljälle tyhjiöpakatulle annokselle, joka tehostaa veden kiertämistä raaka-aineiden ympärillä
- Mukana Sous vide -eristyspallot, jotka osaltaan estävät veden jäähtymistä ja vähentävät energiankulutusta
- Sopii kattilaan tai astiaan, jonka tilavuus on vähintään 5 ja enintään 20 litraa, halkaisija vähintään 24 cm ja korkeus vähintään 16 cm
- LED-kosketusnäyttö
- IPX7-tason roiskesuojaus ja vesitiivis: kestää satunnaisen upottamisen enintään 1 metrin syvyiseen veteen enintään 30 minuutiksi, lisää käyttöturvallisuutta ja suojaa laitteen sisäistä elektroniikkaa
- Hiiliharjaton moottori: energiatehokas, pidentää laitteen käyttöikää
- Johdon pituus: 1,3 m
- Mitat (LxKxS): 60 x 328 x 116 mm
- Paino: 1,45 kg
- Teho 1000 W
- Tilavuus 2 kg lihaa / 20 l vettä
- Tarkasti säädettävä lämpötila 25-90°C
- 72 tunnin ajastin
- IPX7-luokan roiskesuojaus