Ammattikokkien mukaan riisi tulee tarjoilla heti kun se on valmista. Siksi yleensä ruokailijat odottavat riisiä, ei päinvastoin. Kuinka usein käykään niin, että riisi on valmista, mutta muu ateria on vielä ”vaiheessa” tai väki ei ehdi aterialle ajoissa. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että riisin keittäminen kattilassa liedellä on työlästä. On vahdittava, että riisi kypsyy oikeaan aikaan, mutta ei pala pohjaan tai muutu puuroksi ennen kuin muu ateria on valmis tai ruokailijat saapuneet. Juuri sopiva ratkaisu tähän on automaattinen riisinkeitin, joka helpottaa sekä riisin keittämistä että ruoanlaiton ajoitusta. Miten?
Pitää riisin lämpimänä ja irtonaisena jopa viisi tuntia
Keittimen käyttö on erittäin helppoa. Riisi ja vesi mitataan keittimeen ohjeiden mukaan, pistotulppa liitetään pistorasiaan ja laite käynnistetään kytkimestä. Kun riisi on kypsää, vaihtaa keitin automaattisesti lämpimänäpitoon. Kypsää riisiä voi pitää keittimessä lämpimänäpitotoiminnolla jopa viisi tuntia ilman että se vaikuttaisi sen makuun tai koostumukseen. Enää ei siis tarvitse huolehtia siitä, että lisukkeena tarjoiltava riisi on valmista sekunnilleen oikeaan aikaan. Se voi huoletta odottaa keittimessä ja näin voit keskittyä täysin johonkin muuhun, esimerkiksi pääruoan valmistukseen. Riisinkeitin mahdollistaa ruoan valmistamisen todella joustavalla aikataululla.
Soveltuu myös kasvisten höyrykypsentämiseen
Laitteen mukana tuleva ritilä asetetaan kulhon pohjalle ja kulhoon lisätään vähän vettä. Kasvikset laitetaan ritilälle ja kansi päälle.
Kokeile risottoa
Riisinkeitin sopii muuhunkin kuin riisin kypsentämiseen. Kokeile, kuinka helposti risotto valmistuu. Tässä sinulle ohje.
Broileri & basilikarisotto
- 4 annosta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl yrttivoita
- 1 silputtu sipuli
- 2 mitallista jasmiiniriisiä
- Kanalientä kulhon merkintään 2 asti
- 2 grillattua broilerin rintafilettä, hienoksi viipaloituina
- 2 tomaattia lohkoina
- 1 ½ mitallista parmesanjuustoraastetta
- 2 rkl tuoretta basilikasilppua
- Mustapippuria
- Kuullota sipulisilppu paistinpannulla öljyssä ja voissa noin kahden minuutin ajan. Laita sipuli sen jälkeen riisinkeittimen kulhoon.
- Lisää riisi ja kanaliemi. Keitä kannen alla kunnes laite vaihtaa automaattisesti lämpimänäpitotoiminnolle. Sekoita kerran kypsennyksen aikana.
- Sekoita riisi, broileri ja tomaatit, juusto, basilika ja pippuri keskenään. Aseta kansi paikalleen ja anna hautua lämpimänäpitotoiminnolla n. 10 minuutin ajan ennen tarjoilua.
Tekniset tiedot
- Teho: 400 W
- Tilavuus: 1,8 L kypsää riisiä/8-10 annosta
- Erinomainen tulos riisilajikkeesta riippumatta
- Automaattinen lämpimänäpito 5 tuntia kun riisi on kypsää
- Tarttumattomaksi pinnoitettu ja irrotettava kulho
- Kaksi merkkivaloa kypsennyksen ja lämpimänäpidon ilmaisemiseksi
- Lasikannessa höyryaukko
- Mukana höyrytysritilä, riisimitta ja tarjoilukauha
- Kulhoja ja riisimittoja on saatavissa varaosina
- Mitat (KxSxL): n. 23 x n. 22 x n. 28 cm
- Paino: 2,1 kg
- Johdon pituus: 1,2 m
- Teho 400 W
- Autom. lämpimänäpito jopa 5 tuntia
- Tilavuus 1,8 l kypsää riisiä
- Höyrytysritilä
- Tarttumattomaksi pinnoitettu kulho