TEKNIIKAN MAAILMAN TYHJIÖPAKKAUSLAITEVERTAILUN VOITTAJA 17/2021
OBH Nordica Season Pro on kätevästi yhdellä kädellä käytettävä, tehokas ja tyylikäs tyhjiöpakkauslaite. Siinä on integroitu pussirullan säilytystila, pussileikkuri ja tyhjiöletkun säilytystila. Pulse- ja Gentle-asetus herkkien elintarvikkeiden tyhjiöimiseen. Season Pro -tyhjiöpakkauslaite soveltuu yhtäjaksoiseen käyttöön - jopa 100 tyhjiöintikertaa ilman taukoa. Siksi se on ihanteellinen valinta marjastajille ja metsästäjille. Leveä saumausvastus ja kaksoissaumaus takaavat vahvan sauman. Merkkivalot osoittavat ohjelman etenemisen. 8 eri ohjelmaa: 1. Vakumoi ja saumaa/keskeytä 2. Kuivat elintarvikkeet 3. Kosteat elintarvikkeet 4. Normaali tyhjiöpaine 5. Pienempi tyhjiöpaine 6. Manuaalinen tyhjiönti sykäyksittäin 7. Manuaalinen saumaus ja 8. Tyhjiöastian tyhjiönti
Pusseja voi käyttää mikroaaltouunissa sekä poreilevassa vedessä, jonka lämpötila on hieman kiehumispisteen alapuolella. Pussit ovat uudelleen käytettäviä ja konepestäviä.
- Teho 140 W
- Kaksoissaumaus
- Imuteho 15 L/min.
- Alipaine max. -0,85 baaria
- 8 ohjelmaa: 1. Vacuum&Seal/Cancel 2. Dry 3. Moist 4. Normal 5. Gentle 6. Manual Pulse 7. Manual Seal ja 8. Cannister
- Mukana aloituspakkaus, joka sisältää: 1 pussirullan 3 m x 28 cm ja 5 tyhjiöpussia 28 cm x 40 cm
OBH Nordica tyhjiöpakkauslaitteen avulla voit säilöä elintarvikkeita jopa viisi kertaa pidempään kuin tavanomaisilla säilytysmenetelmillä ja säästää rahaa, aikaa ja luontoa. Happi on suurin syy elintarvikkeiden ravintoarvon, koostumuksen, maun ja laadun heikkenemiseen. Happi aiheuttaa myös kylmävaurioita pakastimessa säilytettäville elintarvikkeille ja mahdollistaa mikro-organismien kehittymisen. Elintarvikkeiden tavanomaiset säilytysmenetelmät, kuten tavallisissa muovipusseissa ja astioissa säilyttäminen, eivät ole näin ollen optimaalisia, koska niissä ilma ja elintarvike pakataan itse asiassa samaan tilaan. Tyhjiöpakkaamalla happi poistetaan, estetään bakteerien, homeen ja hiivan kasvua elintarvikkeessa sekä rasvojen hapettumisreaktiota. Tämän vuoksi maku säilyy ja elintarvike pysyy tuoreena jopa viisi kertaa pidempään verrattuna tavanomaisiin säilytysmenetelmiin.
Yhdistyneiden kansakuntien ja Euroopan unionin tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikki tarkoittaa syömäkelpoisen ruoan pois heittämistä. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain syömäkelpoista ruokaa roskiin keskimäärin 23 kiloa henkilöä kohden eli noin 80 euron arvosta. Suhteessa ostettuihin ruokamääriin kotitalouksissa heitetään erityisesti roskiin perunaa, vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja leipää. Tyhjiöpakkauslaitteen käyttö voi vähentää merkittävästi ruokahävikkiä.
Voit säästää rahaa ostamalla suurissa pakkauksissa olevia elintarvikkeita, jotka voit tyhjiöidä ja käyttää myöhemmin. Ostamalla kerralla isompia elintarvikepakkauksia ja pakkaamalla ne pienempiin vähennät myös pakkauksista syntyvää ympäristönkuormitusta. OBH Nordica tyhjiöpakkauspussit ovat uudelleenkäytettäviä ja ne voidaan pestä jopa asianpesukoneessa.
Voit myös säästää aikaa kypsentämällä kerralla suuret määrät ruokaa, jonka pakkaat sopivan kokoisina annoksina suoraan tyhjiöpusseihin ja pakastat ne. Tyhjiöpakkaaminen suojaa elintarvikkeita kylmävaurioilta ja säästää tilaa pakastimessa. Tyhjiöpakattu elintarvike säilyy pakasteessa merkittävästi pidempään. Esimerkiksi tyhjiöpakatun ja pakastetun naudanlihan säilyvyys on 2-3 vuotta, kun taas ilman tyhjiöintiä pakastettuna se on ainoastaan 6 kuukautta. Tuoreet mansikat homehtuvat jo parissa päivässä jääkaapissa, tyhjiöpakkaamalla mansikat suoraan tyhjiöastiaan säilyvät ne jääkaapissa viikon.
Säästät myös aikaa käyttämällä tyhjiöpakkauslaitetta lihan ja kalan marinointiin. Tyhjiöinti avaa lihan ja kalan huokoset. Näin marinointiprosessi kestää vain minuutteja tuntien asemesta. Tyhjiöpakkauslaite soveltuu kaikenlaisten elintarvikkeiden, sekä kuivien että kosteiden, tyhjiösäilömiseen – mm. liha, kala, marjat, hedelmät ja vihannekset. Ilmatiivis pakkaus säilyttää erinomaisesti myös kuivatuotteiden, esimerkiksi kahvin tai teen aromit. Vakumointi on erinomainen apu säilyttää tarvikkeita tuoreina mökillä yli talven. Retkeilijä voi käyttää vakuumilaitetta monipuolisesti ja pakata esimerkiksi tulentekovälineet, kuivatuotteet ja varavaatteet vesitiiviisiin vakuumipusseihin. Kotikokit huomio! Valmistamalla ruoan tyhjiöpakattuna alhaisessa lämpötilassa – sous vide – tuot esiin elintarvikkeiden parhaat ominaisuudet.
Lisää tietoa Sous Videstä ja vakuumilaitteista täältä.
- Teho 140 W
- Kaksoissaumaus
- Imuteho 15 L/min
- Alipaine max. -0,85 baaria
- TM laitevertailun voittaja 17/2021