Santoku on japanilaismallinen leveäteräinen kokkiveitsi, jonka leikkuusärmä kaareutuu vain hieman, kun taas hamarapuolen kärkiosa kaareutuu jyrkästi alaspäin. Ovaaliuritetut lappeet keventävät leikkausta ja siivut irtoavat helposti terästä, koska ruoka-ainekseen suoraan kosketuksissa olevaa metallipintaa on vähemmän. Santoku on parhaimmillaan kaikenlaisessa silppuamisessa ja siivuttamisessa: vaikkapa valkosipuliperunoiden siivutus sujuu Santokulla joutuisasti. Santokun laskeva kärki ei pistä käteen niin helposti kuin tavallisen kokkiveitsen kärki. Terän 17 cm:n pituus riittää jo keräkaalinkin lohkomiseen. Valmistettu parhaasta ruostumattomasta erikoisveitsiteräksestä. Kaunis, niitattu palisanteripuinen kahva on Victorinoxin mainioksi todettua, perinteistä ammattimallia.
Ominaisuudet:
- Kahvan materiaali palisanteripuuta - alkuperäinen Victorinox-kahva
- Terämateriaali ruostumista tehokkaasti vastustavaa Dauphinox-terästä
- Terän pituus: 17 cm
- Terän kovuus: 56 HRC
- Teroituskulma: 20°
- Valmistettu Sveitsissä