Toisin kuin tavallinen tusinapellistä prässätty kotitalousveitsi, japanilainen erikoisterävä ammattilaisveitsi pysyy pidempään terävänä, ja on helpompi teroittaa. SP-50 on tukeva ja ergonomisesti muotoiltu yleisveitsi. Soveltuu niin koti- kuin ammattikäyttöönkin. Ohutta partaveitsenterävää runsashiilistä MAC Superior -terästä. Superior- sarjan veitsissä on erinomainen tasapainotus ja käsiteltävyys. Veitsi soveltuu hyvin luuttoman lihan, vihannesten sekä hedelmien leikkaamiseen
Terän kovuus on optimaalinen, 57-61 HRC, mikä tekee uudelleenteroittamisen helpoksi. Terä on molemmin puolin viistetty ja teroitetaan molemmilta puolilta hieman epäsymmetriseen MAC- kulmaan, joka optimoi veitsen hallinnan viipaloitaessa. Veitsen kahva kaartuu kevyesti ylöspäin jättäen hyvin työskentelytilaa sormille. Pyöristetty kärki lisää turvallisuutta ja ehkäisee kärjen taipumista/lohkeamista.
Veitsi tulee pestä heti käytön jälkeen käsin. Veitsi ei sovellu luiden, pakasteiden, kovakuoristen leipien tai muidenkaan kovien materiaalien leikkaamiseen. Kaikki nämä voivat lohkaista, murtaa, käyristää tai katkaista veitsen terän tai kahvan.
Ominaisuudet:
- Terän pituus: 12,5 cm
- Terämateriaali: MAC Superior -terästä
- Terän kovuus: 57-61 HRC
- Teroituskulma: 10-15° - huomattavasti terävämpi kuin eurooppalaiset veitset
Japanilaiset keittiöveitset ovat erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi niitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään koviin aineksiin, kuten jäiseen tai luiseen lihaan, kookospähkinään, säilykepurkin kansiin tms. Vaarana on konkreettinen palojen irtoaminen terästä. Laadukkaita keittiöveitsiä ei myöskään tule koskaan pestä astianpesukoneessa, vaan mielellään heti käytön jälkeen nopea vesipesu ja kuivaus. Säilyttämiseen soveltuvat kaikki ratkaisut, joissa veitsien terät eivät ole kosketuksissa muiden metalliesineiden kanssa.